U sklopu programa 10. OUTDOOR FOTO & FILM FESTIVALA - 3FOK u Kreševu, ističu se vrhunske projekcije, promocije knjiga, zanimljivih predavanja te dodatnih aktivnosti.

svi.jpg

Program će započeti u četvrtak, 28. srpnja 2022. godine od 19 sati, izložbom nagrađenih radova i svečanim otvorenjem.

Nakon toga, bit će dodjela vrijednih priznanja i počasnih plaketa "Prenjski vuk" Edina Durme.

Od filmskih projekcija toga dana se izdvajaju:

 • Turno/alpinističko skijanje s najviših vrhova tri kultne planine: Prenja, Čvrsnice i Treskavice, pod nazivom BosanSKI izazov - traganje za duhom planine, predstavit će Bojam Hadžiabdić.
 • Dokumentarni film "Gljive gorskih očiju - Svijet koji nestaje", autora Nedima Jukića u produkciji Mikološkog udruženja MycoBH iz Sarajeva. Film je snimljen u okviru naučno-istraživačkog projekta te ga je podržala Rufford fondacija iz Londona.
 • Vrijedi spomenuti i Basalt Island -Benoît REGORD. Riječ je o okomitom putovanju za otkrivanje iznimnog otoka i upoznavanje zajednice nevjerojatno uspješnih penjača.
 • Film "Nikola diži se!" prati četvoricu planinara, tijekom uspona na Matterhorn i Monte Bianco, 2021. godine.
 • Kroz film "More than Climbing" - Leon Buchholz, iskusite ne samo penjanje, već sve što dolazi s putovanjem u zemlju poput Bosne i Hercegovine.
 • Stoljetne europske bukove šume Nacionalnog parka Paklenica predstavljaju iznimno očuvan, nenarušen šumski ekosustav kojima je dugogodišnja zaštita osigurala izvornost i cjelovitost. O tome više u projekciji filma Bukove šume Svjetske baštine – Nacionalni Park „Paklenica“, Tin Borovčak, Mario Jurina.

U petak, nakon izložbe nagrađenih radova, pažnju će dobiti knjige Ede Popovića.

Knjige Čovjek i planina koju potpisuje s Antom Vukušićem, U Velebitu i Priručnik za hodače bave se prirodom, ekologijom, usporavanjem i povratkom jednostavnom životu.

Nakon toga slijede projekcije natjecateljskih filmova: 

 • Kratki promo video o divljim konjima na visoravni Kruzi na planini Cincar, autora Almedina Dohranovića.
 • Upoznat ćemo se i s najljepšom trtail trkom u BiH, pod nazivom "Vučko trail" - Zlatan Kurto.
 • Iva Božić priča o nastanku stanice Karlovac Hrvatske gorske službe spašavanja, iz perspektive nekolicine gorskih spašavatelja, sudionika njezine mikropovijesti.
 • „Heroji među nama“ je kratki promotivni film o poduhvatu amputiraca, žrtava mina u Bosni i Hercegovini i njihovom usponu putem Via Ferrata, Sokolov put na Romaniji. Veliko srce, hrabrost i želja za životom kroz ovaj film prikazuje Vladan Jeftović.
 • Ekspedicija Akonkagva - Zoran Kubura, priča je o prijateljstvu, odricanju, hrabrosti i nadljudskim naporima.
 • More, nebo, jezero i otoci stvaraju najljepše kadrove - Vidikovac Kamenjak, Goran Šafarek.
 • Dokumentarni film "Everesting -Plješevica 2021" priča o ultimativnom adrenalinskom izazovu uspona visine Mount Everesta. Haris Husanović i Eldar Osmančević, bh. trail trkači, u jeku pandemije odlučili su da se iskušaju u ovom izazovu i upisali se na svjetsku listu Everestinga. Film je autorsko djelo MerimE Aličević AmirA Nuspahić i NaskA Kišmić.

Program u subotu će započeti od 16 sati, besplatnom Malom školom sportskog penjanja SARA, koja je namijenjena za svu djecu od 3 do 16 godina.

Od 19:30 sati slijedi promocija knjige Kenana Husremovića “Sjećanja sa Rakitnice” i razgovor s Bracom Babić.

Riječ više, kroz svoja predavanja, dobit će legendarni Stipe Božić i Mario Celinić.

Pričat će o Sedam vrhova, ostvarenim snovima, pobjedama nad prirodom i nad vlastitim slabostima.

Nakon svečane dodjele nagrada, prikazat će se pobjednički filmovi:

 • Lebršnik - U sjeni gorostasa, Alen Camdžić Lebršnik je planina dinarskog sistema poznata po svome specifičnom grebenu koji svojim izgledom plijeni pažnju kako planinara, tako i prolaznika na putu prema Hercegovini.
 • Narava brez meja - Rožle Bregar Priroda bez granica je kratki dokumentarac o Nacionalnom parku Triglav u Slovenija i o Juilan Prealps National Park u Italiji.

 

bijelilogo.png

3fok - Festival outdoor filma i fotografije Kreševo

PLANINARSKO DRUŠTVO BITOVNJA KREŠEVO
fra Grge Martića 44, 71260 Kreševo
+387 (0) 63 420 669
ivan@3fok.ba

Internetska kasina postala su neizostavan dio zabave u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji. Na web stranici https://hindelwanger-adler.de/predstavljen je aktualni pregled najboljih igračkih platformi za 2024. godinu. U uvjetima strogog zakonodavstva u tim zemljama, igrači nastoje pronaći pouzdane i licencirane platforme kako bi uživali u igri bez suvišnih rizika. Platforme s ovog popisa ocjenjuju se prema kriterijima poput sigurnosti, raznolikosti igara, brzine isplata, bonus ponuda i kvalitete korisničke podrške. Ovdje svatko može pronaći nešto po svom ukusu, bez obzira na svoje igračko iskustvo. Pogledajte detaljne ocjene resursa i odaberite savršeno kasino za vaše igračko iskustvo. Odgovoran pristup igrama na sreću i poštivanje postavljenih ograničenja ostaju ključni aspekti za sve igrače.

3fok - Planinarsko društvo Bitovnja Kreševo - sva prava pridržana / All right reserved

designer17