Kreševo je gradić u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine, smješten podno planine Bitovnje odnosno njenih isturenih dijelova Inča i Lopate. Planinarstvo se u Kreševu kroz rad Planinarskog društva Bitovnja njeguje od davne 1936. godine pa se sedamdesetpeto godišnji rad društva ovdje vidi na svakom koraku. Uzmemo li u obzir dugu tradiciju planinarstva u Kreševu ne čudi podatak da se baš ovdje rodila ideja za organizaciju prvog Outdoor Foto&Film Festival u Bosni i Hercegovini.

Prvi Outdoor Foto&Film Festival- 3fok

Ideja Zorana Šimića o samom festivalu stara je nekoliko godina da bi se početkom 2013. godine stvorili uvjeti za organizaciju. Nakon višegodišnjih priča, ostvarenih kontakata i detaljno razrađene ideje festival je konačno dobio datum održavanja i naziv " Outdoor Foto&Film Festival 3fok". Skraćenica 3fok nastala je "igranjem" slovima pa je tako Foto i film festival dobio skraćenicu fff odnosno 3f, slovo O dobiveno je od riječi Oudoor dok slovo K označava mjesto odršavanja Kreševo.

Prvog dana u mjesecu junu po prvi put objavljen je poziv prijave na festival, vijest se brzo proširila, a ubrzo nakon toga počeli su pristizati i prvi radovi. Užurbane, ali temeljite pripreme, donijele su rezultat, to se vidjelo već na samom otvaranju 1.8.2013. na trgu fra Grge Martića u Kreševu gdje su održane sve projekcije festivala. U četiri festivalske večeri posjetitelji su mogli pogledati kvalitetan program sa 29 natjecateljskih filmova te se u revijalnom dijelu počastiti radovima i druženjam sa renomiranim autorima Ilhanom Dervovićem, Stipom Božićem i Dinnom Kassalom. Za vrijeme trajanja festivala u Domu HKD Napredak bile su izložene natjecateljske fotografije. Proglašenjem pobjednika zatvoren je festival. Odlukom žirija nagrade za najbolje fotografije po kategorijama osvojili su:

Pored kategorija koje je objavio organizator posebnu nagradu za dodatnu kategoriju „Via dinarica“ dodjelit će organizacija Terra Dinarica BiH koja za svoj cilj ima promociju planina Dinarskog luka.

 

bijelilogo.png

3fok - Festival outdoor filma i fotografije Kreševo

PLANINARSKO DRUŠTVO BITOVNJA KREŠEVO
fra Grge Martića 44, 71260 Kreševo
+387 (0) 63 420 669
ivan@3fok.ba

Internetska kasina postala su neizostavan dio zabave u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji. Na web stranici https://hindelwanger-adler.de/predstavljen je aktualni pregled najboljih igračkih platformi za 2024. godinu. U uvjetima strogog zakonodavstva u tim zemljama, igrači nastoje pronaći pouzdane i licencirane platforme kako bi uživali u igri bez suvišnih rizika. Platforme s ovog popisa ocjenjuju se prema kriterijima poput sigurnosti, raznolikosti igara, brzine isplata, bonus ponuda i kvalitete korisničke podrške. Ovdje svatko može pronaći nešto po svom ukusu, bez obzira na svoje igračko iskustvo. Pogledajte detaljne ocjene resursa i odaberite savršeno kasino za vaše igračko iskustvo. Odgovoran pristup igrama na sreću i poštivanje postavljenih ograničenja ostaju ključni aspekti za sve igrače.

3fok - Planinarsko društvo Bitovnja Kreševo - sva prava pridržana / All right reserved

designer17