PRENJSKI-VUK.jpg

30.7.2021.

Ove godine na 3fok festivalu bit će predstavljano prestižno zvanje "Prenjski vuk" koje sublimira sve ono što uspone na prenjske vrhove zimi i u zimskim uslovima čini izazovnim, uz poseban naglasak na skijanju sa tih vrhova. Potrebno je izvršiti uspon i skijaški spust sa pet vrhova visine preko 2000 metara, uz obavezne Zelenu glavu, kao najviši vrh Prenja i Lupoglav, koji je, zapravo, bio jedna od glavnih inspiracija za ustanovljavanje ovog zahtjevnog zvanja, sa svojom epskom mistikom.

Vuk je uzet kao simbol snage, istrajnosti i psiho-fizičke savršenosti - sve ono što je neophodno da bi se ostvario ovaj projekat. Ideju je plasirao Edin Durmo još prije 15-tak godina, nakon brojnih odskijavanja prenjskih vrhova, te kružnih i pristupnih skijaških tura prenjskim prostranstvima. Inspiracija su mi bili i moji alpinistički uzori i učitelji krajem 70-tih i početkom 80-tih godina prošlog vijeka. Među njima se posebno ističe Muhamed Hamo Šišić, s kojim sam izveo svoje prve skijaške ture po Prenju. Hamo i još neki "prenjski vukovi" tog vremena, predstavnici nekoliko alpinističkih generacija, biće nosioci počasnog zvanja "Prenjski vuk". Zvanično zvanje i značku broj 1 ponio je mladi Irijan Durmo, koji je zaokružio prenjsku skijašku priču prošle zime, a ovim zadnjim Lupoglavom, pridružuje mu se i Amar Kevrić kao nosilac značke broj 2.

Svečanost dodjele ovih vrijednih priznanja i zvanja biće upriličena na ovogodišnjem 3fok festivalu 30.7. s početkom u 20:00 sati, uz bogat program i povijesni prikaz značajnijih prenjskih ostvarenja generacija o kojima je riječ.

bijelilogo.png

3fok - Festival outdoor filma i fotografije Kreševo

PLANINARSKO DRUŠTVO BITOVNJA KREŠEVO
fra Grge Martića 44, 71260 Kreševo
+387 (0) 63 420 669
ivan@3fok.ba

Internetska kasina postala su neizostavan dio zabave u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji. Na web stranici https://hindelwanger-adler.de/predstavljen je aktualni pregled najboljih igračkih platformi za 2024. godinu. U uvjetima strogog zakonodavstva u tim zemljama, igrači nastoje pronaći pouzdane i licencirane platforme kako bi uživali u igri bez suvišnih rizika. Platforme s ovog popisa ocjenjuju se prema kriterijima poput sigurnosti, raznolikosti igara, brzine isplata, bonus ponuda i kvalitete korisničke podrške. Ovdje svatko može pronaći nešto po svom ukusu, bez obzira na svoje igračko iskustvo. Pogledajte detaljne ocjene resursa i odaberite savršeno kasino za vaše igračko iskustvo. Odgovoran pristup igrama na sreću i poštivanje postavljenih ograničenja ostaju ključni aspekti za sve igrače.

3fok - Planinarsko društvo Bitovnja Kreševo - sva prava pridržana / All right reserved

designer17