SKOLA.jpg

U sklopu ovogodišnjeg 3fok festival u Kreševu se organizira i besplatna mala škola alpinizma i savladavanje osnova penjanja na umjetnoj stijeni za djecu i mlade od 3 do 16 godina. Svi učesnici bit će raspodjeljeni prema dobnim skupinama.

Istraživanja pokazuju da sportsko penjanje pridonosi pravilnom rastu djece i mladih, pokazao se kao dobra terapija kod bolova u leđima, a postoje i nalazi koji pokazuju i svoj psihoterapijski učinak. Iz dosad navedenog može se zaključiti da sportsko penjanje pridonosi čovjekovom zdravlju, održavanju fizičke kondicije te potiče razvijanje čitavog niza kvaliteta važnih u različitim aspektima života.

Penjanje je složen sport, ali prikladan svim uzrastima. Izvrstan je za djecu jer gradi samopouzdanje, potiče kreativnost djeteta, poboljšava njegovu snalažljivost u prostoru. Sportsko penjanje također pozitivno djeluje kod leđne muskulature te smanjuje probleme s nepravilnim držanjem kralježnice te se primjenjuje kao rehabilitacija kod raznih neuroloških, reumatoloških i ortopedskih oboljenja.

Novoizgrađena umjetna stijena omogućuje daljnji rast i razvoj sporta u Kreševu i okolici, a mala škola alpinizma svim učesnicima odličnu dozu zabave i savladavanja početnih vještina. Inače glavno obilježje sportskog penjanja je kratki penjački smjer raznih težina. Mladim generacijama ova aktivnost otvara još jednu priliku za aktivan i zdrav način života. Nadamo se da će novoizgrađena stijena privući i profesionalne penjače, ali i rekreativce u ovaj izrazito atraktivan sport koji diljem svijeta privlači sve više zanimanja.

Mala škola alpinizma i savladavanje tehnika na umjetnoj stijeni izuzetno je sigurna aktivnost za sve učesnike, a vršit će se pod nadzorom vrhunskih stučnjaka i licenciranh trenera Extreme Sports Cluba Scorpio.

Inače, ovaj olimpijski sport je predstavljen na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju, a od sada će tokom cijele godine biti dostupan i u Kreševu.

bijelilogo.png

3fok - Festival outdoor filma i fotografije Kreševo

PLANINARSKO DRUŠTVO BITOVNJA KREŠEVO
fra Grge Martića 44, 71260 Kreševo
+387 (0) 63 420 669
ivan@3fok.ba

3fok - Planinarsko društvo Bitovnja Kreševo - sva prava pridržana / All right reserved

designer17