sjecanjasarakitnice.png

Promocija knjige "Sjećanja sa Rakitnice", autora Kenana Husremovića, bit će upriličena u subotu, 30. srpnja u 19:30 sati i dio je programa 3FOK festivala.

Kenan Husremović rođen u Zenici 1955. godine. Planinarstvom se bavi posljednje dvije decenije. Putevi su ga vodili na mnoge planine i vrhove Dinarida, Julijskih i Kamniških Alpa, Dolomita, Prokletija, Šar planine i Olimpa.
Knjiga "Sjećanja sa Rakitnice" sadrži njegove dnevničke zapise s višegodišnjih planinarenja po području Zabjelašnice i kanjona rijeke Rakitnice. Opis ture ilustriran je brojnim fotografijama planinskih sela i izazovnih vrhova po kojima je ovaj planinski kraj nadaleko poznat, skrivenih dolina i stočarskih farmi kojih je svakim danom sve manje.
Oduševljen ljepotom Bjelašnice, Visočice i Rakitnice, autor je kroz nekoliko zanimljivih priča vjerno i zorno opisao svoje iskustvo i uzbudljive doživljaje.
Na promociji će, uz autora, govoriti i Braco Babić, planinarski i turistički vodič, nadzornik parkova prirode te član planinarske organizacije od 1970. godine. Kao aktivan planinar obišao je i popeo mnoge vrhove Balkana, Evrope, Afrike i Azije. Od drugih aktivnosti u planinarstvu predvodio je i učestvovao u mnogim akcijama markiranja planinarskih puteva i transverzala u bosanskohercegovačkim planinama, vodio društvene izlete na vrhove iznad 2000 metra nadmorske visine u ljetnim i zimskim uslovima. Trenutno se bavi vođenjem domaćih i stranih planinara, turista i ljubitelja prirode po planinama Bosne i Hercegovine i regije.

Knjiga je svojim sadržajem obogatila našu planinsku književnost i književnost.

Cilj knjige je ovaj jedinstveni planinski kraj, po mišljenju mnogih planinara jedan od najljepših u našoj domovini, približiti Vama, običnim ljudima, turističkim djelatnicima, planinarima i ljubiteljima iskonske prirode. 

bijelilogo.png

3fok - Festival outdoor filma i fotografije Kreševo

PLANINARSKO DRUŠTVO BITOVNJA KREŠEVO
fra Grge Martića 44, 71260 Kreševo
+387 (0) 63 420 669
ivan@3fok.ba

Internetska kasina postala su neizostavan dio zabave u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji. Na web stranici https://hindelwanger-adler.de/predstavljen je aktualni pregled najboljih igračkih platformi za 2024. godinu. U uvjetima strogog zakonodavstva u tim zemljama, igrači nastoje pronaći pouzdane i licencirane platforme kako bi uživali u igri bez suvišnih rizika. Platforme s ovog popisa ocjenjuju se prema kriterijima poput sigurnosti, raznolikosti igara, brzine isplata, bonus ponuda i kvalitete korisničke podrške. Ovdje svatko može pronaći nešto po svom ukusu, bez obzira na svoje igračko iskustvo. Pogledajte detaljne ocjene resursa i odaberite savršeno kasino za vaše igračko iskustvo. Odgovoran pristup igrama na sreću i poštivanje postavljenih ograničenja ostaju ključni aspekti za sve igrače.

3fok - Planinarsko društvo Bitovnja Kreševo - sva prava pridržana / All right reserved

designer17